Nieuws‎ > ‎

Minister Plasterk opent locatie Socrates >>

Geplaatst 12 jan. 2014 06:06 door Stefan@qlouder.com   [ 12 jan. 2014 06:06 bijgewerkt ]
Leiden, 4 februari 2010 - Onder grote belangstelling heeft minister Ronald Plasterk van OCW op donderdag 28 januari jl. de nieuwe tweede locatie van het Stedelijk Gymnasium geopend. In zijn openingswoord benadrukte de minister het belang van
het gymnasium als vorm van onderwijs waarin leerlingen kunnen excelleren. Tevens prees hij het streven van het Stedelijk Gymnasium om als zelfstandige school met de opening van een tweede vestiging te ‘groeien naar kleinschaligheid’.
Als spectaculaire openingsact werd de schaar, waarmee het lint doorgeknipt kon worden, aangevlogen door een reusachtige uil, als symbool voor de wijsheid.

De nieuwe vestiging Socrates, gelegen aan de nieuwe Marnixstraat in Leiden-Noord, is ontworpen door de bekende architect Herman Hertzberger. Samen met de locatie Athena aan de Fruinlaan beschikt het Stedelijk Gymnasium nu over twee permanente vestigingen, waar de volledige gymnasiumopleiding gevolgd kan worden. Met name voor de bewoners van Leiden-Noord en de aan de noordzijde gelegen randgemeenten Oegstgeest, Leiderdorp.


Het nieuwe schoolgebouw maakt deel uit van een groot en groen wijkontwikkelingsplan dat de naam de Tuin van Noord heeft gekregen. Een groot stadspark waarin dat naast veel groen ook een grote vijver en veel en sport- en recreatie mogelijkheden een plek zullen krijgen.