Publicaties‎ > ‎

Social Media project, Johan de Witt gymnasium

Geplaatst 12 feb. 2014 10:25 door Alex Claassen   [ 12 feb. 2014 10:26 bijgewerkt ]

Vijf leerlingen van het Johan de Witt gymnasium in Dordrecht hebben voor het LOZG een onderzoek gedaan naar het gebruik van social media op school. Dit om het gebruik van social media te stimuleren tijdens de lessen.

Dit onderzoek is door derde jaars leerlingen  Sanela Masinovic, David van der Vorm, Ramon van Aert, Stijn Makkus en Jessica Stiphout, gedaan tijdens hun Deltaprojecturen. Bijgaand vindt u zowel het rapport als de presentatie die hebben geschreven.  

Het LOZG onderschrijft dat social media een integraal onderdeel van de huidige maatschappij is en dus ook door scholen, waar mogelijk, positief moeten worden ingezet. Wij vinden echter ook dat de leerlingen moeten worden geholpen om deze media zo optimaal mogelijk te gebruiken. Hierin  zien wij zowel een rol voor de ouders als voor school weggelegd.  

Het LOZG wil daarom naar aanleiding van de conclusies en aanbevelingen van dit onderzoek meer aandacht gaan besteden aan deze nieuwe media. Een onderdeel hievan is het organiseren van een lezing door de heer E. Sanders, taalhistoricus en journalist, op 13 mei 2014.

Tevens willen wij ook andere ideeen/ projecten op andere scholen sponsoren. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen. 

Ċ
Alex Claassen,
12 feb. 2014 10:25
Ċ
Alex Claassen,
12 feb. 2014 10:25
Comments